top of page
Metsajapuut_base_edited_edited_edited.jpg

Metsä ja Puut
Skogsägares verktyg

Kära besökare,

Tjänsten Metsä ja Puut har försvunnit från konsumentbruk men våra företagskunder kan ändå utnyttja tjänsten. 

Vi vill tacka våra konsumentkunder för de gångna åren och önskar alla en trevlig sommar!

Att värdera skogsfastigheten nu är enklare än någonsin! Klicka dig själv på tjänsten Metsä ja Puut, sök den skogsfastigheten du vill värdera med fastighetsbeteckningen, adressen eller på kartan och så kan du spara värderingsrapporten på din enhet.

Etusivu: Welcome
Forest Grass

Skogsvärde x3

Värdering av skogsfastigheten med fastighetsbeteckningen

 

Skogsvärdeberäkningstjänsten Metsä ja Puut är den enda tjänsten i Finland som innehåller skogsfastighetens marknadsvärde. När du funderar på att sälja eller köpa, så vet du vad som man verkligen betalar för motsvarande skogsfastigheter, vilket gör det lättare att fatta tillförlitliga beslut. Förutom marknadsvärdet innehåller rapporten även skogsfastighetens summeringsvärdet och 

kapitalvärdet.

Rapport med nyckeltal

Förutom tre olika värderingsmetoder innehåller rapporten också nyckeltal relaterade till koldioxidbindning samt förslag på avverkning.

Enkelt att köpa

Det är lätt att köpa rapporten: sök den skogsfastighet du vill värdera med fastighetsbeteckningen, adressen eller på kartan, betala smidigt med kreditkort eller via nätbank och du får rapporten på ett ögonblick.

Tre värden för olika behov

Rapporten från tjänsten Metsä ja Puut innehåller tre olika värden som kan användas för att reda ut värdet av skogsfastighet. 

Image by Irina Iriser

Marknadsvärdet

Värdet är baserat på prissättning av liknande skogsfastigheter

Rapporten Metsä ja Puut upskattar lätt online marknadsvärdet på din skogsfastighet. Marknadsvärdet berättar för dig vad som man faktiskt betalar för liknande skogsfastigheter för tillfället.

Kapitalvärdet

Värdet är baserat på förväntade långsiktiga kassaflöden från skogen

Rapporten Metsä ja Puut är den enda produkten på marknaden som enkelt och snabbt ger ett professionellt beräknat kapitalvärde.

Kapitalvärdemetoden är ett etablerat sätt för skogsinvesterare både i Finland och i världen att reda ut värdet på skog.

Pile of forested logs
Forest Grass

Summeringsvärdet

En metod som vanligtvis används i Finland för att värdera en skogsfastighet

Summeringsvärdet anger värdet på en skogsfastighet till exempel när man använder den som säkerhet för ett lån eller när man vill avgöra dess skattevärde.

Tjänsten Metsä ja Puut kombinerar alla tre värdena till en rapport, vilket hjälper rapportens användare att fatta välgrundade köp- och säljbeslut samt assisterar med andra frågor som kräver värdering. 

Etusivu: Features
bottom of page